2016. január 10., vasárnap

*Becca Prior* It Is What It Is / Huszonegyedik fejezet

Becca Prior
It is What it is

Huszonegyedik fejezet

– Elkaptátok? – kérdezte a királynő, és mikor a néma csatlósok csak bólogattak, elégedett vicsorba szaladt a szája. – Hozzátok! – adta ki a parancsot, mire a sokadalom oszlani kezdett, és négy martalóc hozta egy nagy takaróba fogva az ájult herceget.
   Swift elé rakták a földre, és kihajtogatták az anyag széleit, hogy jobban szemügyre vehesse. – Gyönyörű! – nézte tátott szájjal a királynő, és látszott, hogy ő maga is meglepődött az elé táruló látványtól. – Szebb, mint amit reméltem… – dörzsölte össze a kezeit, aztán intett, hogy hagyják őket magukra.

   Niall arra ébredt, hogy valami nagyon szorítja a csuklóját. Kipislogta az álmot a szeméből, és gyorsan körülnézett. Mellette Zayn hevert aléltan, a szembefalnál James és Liam ült a falnak támasztva, szintén öntudatlan.
 
Zayn! ZAYN! – szólongatta kedvesét, aki csak erőteljes hangjára kezdett magához térni.
– Hol vagyunk?
– Szerintem a várbörtönben – nézett körül Niall.
– És a herceg? – vergődte magát ülő helyzetbe a lovag.
– Őt nem hozták ide… – mondta halkan Niall, mire Zayn fájdalmas nyögéssel fordult felé.
– Mi történt?
– Nem tudom. Látomásom volt, hogy Harry egy nő karjaiban fekszik, aki kiszívja belőle az életet, aztán csak a sötétségre emlékszem. Te mit láttál?
– Épp közelebb mentünk Liammel, mivel a házban nyugodtan beszélgettek a haramiák, és ki akartuk engedni a csikót, mikor valaki egy nagy lepelt dobott ránk, aztán ütni kezdtek. Másra nem emlékszem.
   Niall összerándult a gondolatra, hogy megverték őket, és nagyon szerette volna azonnal megvizsgálni a szerelmét, hogy nem esett-e komolyabb baja, de mindkét kezét erősen a falhoz bilincselték, és elvették a kincseit, amit a zsebeiben hordott.  – Most mi lesz? – kérdezte Zayn, és a hangja kétségbeesésről árulkodott.
– Nem tudom. Talán csalt a látomás… – próbált reményt sugallni a kismester, de Zayn már elég jól ismerte őt.
– Volt már olyan? – kérdezte félve, mire Niall csak szomorúan megrázta a fejét.

Harry arra ébredt, hogy valaki óvatosan dörzsöli a testét, és kámforos illatok kúsztak az orrába.
Kinyitotta a szemét, és bár a feje kótyagos volt, látta a fölé hajoló kedves arcot, a kék szemeket, és érezte a gyengéd mozdulatokat.
– Jó reggelt! – mondta a lány kedvesen, mire Harry igyekezett megtalálni a hangját.
– Hol vagyok?
– Rátok támadtak a haramiák, mert állítólag el akartátok lopni a lovaikat.
– Nem! Vissza akartuk venni a sajátunkat! – mondta indulatosan a fiú, és igyekezett ülő helyzetbe vergődni magát.
– Ssss… csak maradj nyugodtan. Hősiesen harcoltál, ahogy a barátaid is. Levágtátok őket, de mind súlyos sebeket szereztetek.
– Hol vannak a többiek? – kérdezte most a herceg, és körülnézett, amennyire tudott.
– Őket is gondosan ápolják… – mondta a lány, és elmosolyodott. – A varázsló a fekete lovaggal akart maradni, a kis pocakos meg olyan rémült volt, hogy kapott egy kis mákonyt, és most alszik. A kovács még álmában is maga körül csapkod a pörölyével. A szolgálók nem mernek a közelébe menni.
   Harry is elmosolyodott, mert a leírás nagyon is a barátaira vallott.
– És a lovak? A csikó?
– Mind jól vannak. A fekete paripa úgy védelmezi a csikót, hogy élő ember nem mehet a közelükbe. Messziről szórják be nekik az abrakot.
– Látni akarom őket! – nyögte a herceg, és ismét megpróbált felülni, de a teste annyira meggyötört volt, hogy képtelen volt lábra állni.
– Csak maradj nyugodtan! Szerencsétek, hogy a királynő nem tűri a rendbontókat, és mikor hírét vette, hogy az erdőben harc folyik, odaküldte a katonáit, akik kihoztak benneteket, bár nem sok remény volt arra, hogy életben maradtok.
– De ha levágtuk őket, kitől kaptuk ezt a sok sebet? – kérdezte Harry, és végignézett magán. Mindenütt horzsolások borították, és minden porcikája maga volt a sajgó fájdalom.
– Azért húsz haramiát négyen nem olyan könnyű legyőzni…
– Húsz?! – kérdezett vissza a herceg, mert az utolsó emléke az volt, hogy Zayn négyszer fütyült.
– Csapdába csaltak – mondta a lány, mintha ez kézenfekvő dolog lenne. – Vártak benneteket.
– De miért? – kérdezte a herceg. Azt se értette, miért segített rajtuk a királynő.
– Nem tudod? – nézett rá kérdő tekintettel a leány, és finoman felitatta a hasán éktelenkedő sebből szivárgó vért. A herceg csak megrázta a fejét. – A csikónak kinőttek a szárnyai. Kiderült, hogy ő az első, hosszú évszázadok óta, aki a fehér ló nemzettségből származik, és olyan kancától született, akinek vérvonala elég nemes ahhoz, hogy kiütközzenek csodálatos tulajdonságai.
– Óóóó… – csodálkozott Harry. – Akkor ezért rabolták el? – töprengett hangosan.
– Azért, hogy tenyészthessék… Csakhogy ehhez szükségük volt az anyjára is.
Harry most jött rá, hogy az egész azért volt, hogy ő idehozza nekik Csillagot. A kancát, aki képes táltosoknak életet adni.
   A felismerés teljesen letaglózta. Ha visszatérnének a szárnyas lovak, aki őket birtokolja, az még nagyobb hatalomra tehetne szert. Hisz gyorsan körbeutazhatná a világot. Ha egy varázsló kezébe kerülnek, akkor tervei végrehajtásához már csak egyetlen napra lenne szüksége…
– A királynőnél vannak? – kérdezte félve, és mit sem törődve a fájdalommal, lábra állt, fél lábát fájdalmasan húzva maga alá.
– Nem. Az istállóban vannak, és rátok várnak. Nyugodj meg! A királynő nem gonosz! – állította a leány, és a szeme tele volt hittel. – Csak Simon, a gonosz varázsló, és a kegyeltje, Tomlinson doktor terjesztik ezt a hírt…
A név hallatára Harrynek összerándult a gyomra.
– Miről beszélsz?
– Olyan messziről jöttél, hogy nem tudod, mi történik a világnak ezen a felén? – kérdezte a leány, és a szemöldöke a homlokára szaladt. A herceg némán megrázta a fejét, és az ablakhoz sántikált, hogy kinézzen. Kint ragyogó napsütés fogadta, a várudvaron színes ruhákban jártak-keltek az emberek, gyerekzsivaj és nők kacagása szűrődött be a vékony üvegen. – Simon egyetlen ellensége a királynő, aki évszázadok óta harcban áll vele. Mostanában úgy tűnt, végre legyőzi a gonosz varázslót, mert sikerült kiterjesztenie varázserejét. De akkor jött Tomlinson mester, aki olyan erőt birtokol, mint kevesen az újak közül. A királynő felajánlotta neki a szövetségét, de a gonosz kisember a másik oldalt választotta, és Simon pártjára állt. Ők ketten, már csak karnyújtásnyira vannak a világuralomtól.
– Hogyan? – kérdezte akadozva Harry, mert nem akart hinni a fülének.
– Meghirdettek egy versenyt… egy versenyt, ahol a legtehetségesebb dalnokok indulhatnak el. Senki nem tudja, de birtokukban van egy nagy varázserő. A dalnak hatalmas ereje van. Ha kiválasztják a legjobbakat, akik szárnyaló hangjukkal éneklik el a varázsigét, mindenkit, aki hallja, örökre rabul ejtenek.
   Harry hatalmasra tágult szemekkel nézett a lányra. – Ha a dalnokok Simont erősítik, és Tomlinson mester írja meg a strófákat, az emberiség pillanatok alatt rabszolgaságra van ítélve. Senki nem szabadulhat, amíg él…
   A herceg teljesen összezavarodott. Nem hitte el, amit hallott, de az esze azt súgta, van abban igazság, amit a leány elmesélt. Ő is tudta, hogy pár emberöltővel ezelőtt is a dalnokok erejét használták a gonoszok, hogy megdelejezzék az embereket. Ez azonban, Larry király idején már csak a múlt regéi közé tartozott. Mostanra szabad volt a zene és a mulatság, és senki nem félt dalra fakadni.
   A nagyapja azzal az üzenettel adta neki a kis lantot, amit azóta is nap mint nap penget, hogy tanulja meg az éneklést, mert az erő, ami a dalban lakozik, erősebb minden varázslatnál.
– És most? Hol van a királynő? – kérdezte Harry, hirtelen szembefordulva a lánnyal, aki azonnal lesütötte a szemét.
– Taylor királynő a királyságot járja ilyenkor, hogy segítsen a rászorulóknak, és felkutatja a gonosz énekkel csábítókat, hogy börtönbe zárja őket.
   A herceg ezt sem hitte el, de a leány most felállt, mellé lépett az ablaknál, finom kezével megfogta a herceg karját, és kimutatott a messzeségbe:
– Látod ott azt a nagy, fekete felleget?
– Igen, látom – nézett abba az irányba a herceg, és meglepődött a kövér, fekete felhőn, ami úgy lebegett egy távoli kis falu fölött, mintha odaakasztották volna.
– Így néz ki egy megtámadott városka. Felette gyűlik össze a sötét erő. Ha a királynő nem megy oda, és minden erejét latba vetve nem szabadítja fel a lakóit, mind fogságba esnek, egész életükre.
– De miért nem tudják az emberek, hogy kik a gonosz dalnokok?
– Mert szépek, kedvesek, és Simonnak hála, mind úgy néznek ki, amilyennek az emberek szeretnék látni őket. Becsapás az egész!
– És honnan tudjam, hogy amit elmondasz, az igaz? – kérdezte a herceg, mire a lány felnézett rá, tiszta, kék szemeiben őszinteség csillogott, és az állát felvágva válaszolt:
– Nem kell elhinned. Ha jobban leszel, nézd meg a saját szemeddel!  
   Harry bólintott, majd lerogyott a szófára, ami az ablak előtt állt. Kétségek és fájdalom emésztette ismét. Ha igaz, amit a leány mond, akkor Niallnek is igaza volt, és minden, ami történt, csak a sötétséget szolgálta, hogy végre uralma alá hajthassa a földet, és örökre elűzze a fényt az emberek életéből. 
 
.

23 megjegyzés:

  1. mérges leszek, harry...ne légy hülye légyszi
    (nagyon jó amúgy)#.#

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drukkoljatok neki, mint kiskorunkban a mesékben a legkisebb királyfinak ;)

      Törlés
  2. imádom ahogy ez eddigieket egyre nő bennem az értetlenség.:o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagy ezzel egyedül.... majdcsak kiderül minden ;)

      Törlés
  3. Harry....
    be ne dőlj neki!!
    jó lett a rész!
    xX

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett... be nedöljön neki :-) siess kövivel :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sietek, mint minden nap ;)
      Köszönöm a dicséretet <3

      Törlés
  5. Imádom! Kész vagyok! Nskynynskskms! Harry meg ne dőlj be annak a csajnak... De nem fog, mert ő Harry! :D meg mert én azt mondom!! XD
    Izgazottan várom a kövit!! Jajj, nagyon kell!
    ❤❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon cuki vagy, és láttam az IIWII idézetet a faladon... elolvadtam, mint fagyi a napon!! <3

      Törlés
  6. Megölöm ezt a ribancot!! Esküszöm, ha nem takarodik el megfolytom...
    Igen a képernyőn keresztül:D
    Amúgy meg imádtam!
    Tudnék mást is mondani? Csodás..
    De nem lesz csodás ha elhiszi neki a baromságait..
    Siess a kövivel
    Nórixx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozom a kövit, és remélem nem nyírtok ki engem is a csajjal együtt :)))

      Törlés
  7. Mimimimimimi?! Nem. I said NO.
    Jimmy protested. Hallooooo. Harry!! People... Valakiiii...
    Nem dőlhettek be ennek az ócska színjátéknak. Komolyan mondom.. HOL VAN LOUIS AMIKOR SZÜKSÉG LENNE RÁ?!
    Gyere és told ide azt a formás segged, de azonnal és mentsd meg a Herceged! Meg annak barátait is.
    Becca, kérlek, kegyelmezz!
    Majd meghalok, hogy mi lesz Csillaggal és a csikójával (lol, ugye nem én vagyok az egyetlen, aki amúgy ezen jobban izgul, min lt azon, hogy mi lesz Larryvel)!
    Legyen minden happy, kérlek szépen! Amúgy is látni szeretném Csillag csikóját *--*
    Meg Louist, amint közbelép!
    Kérlek Becca. Bele halunk a kérdéseinkbe holnapig.xdd <3
    IMÁDOM. Köszönöm szépen, hogy írod <33

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon élveztem a kommentedet, sőt, most is, mikor újraolvastam hogy válaszoljak.
      Igyekszem, de nem mindig tudok megfelelni az olvasói elvárásoknak :(((
      Nem szoktatok belehalni,,,, sosem.... csak olyan érzés ;) Hozom a kövit!! <3

      Törlés
  8. Ez tényleg egyre rosszabb:o
    Ha Harry elhiszi én meg fojtom. HAZUDIIIK

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondtam.... :/
      De azért drukkoljunk a hercegünknek... van neki agya, csak nem mindig használja.

      Törlés
  9. Hát én Harryt esküszöm arcon csapom. Komolyan egy szavát is elhiszi ennek a kurvának???? Leszarom, hogy van abba valami amit mond. Azt is leszarom, hogy ez egy mese oszt lehet elvarázsolták. Kurvára nem érdekel, akkor se kételkedjen Louban!!!!!!!!!! Felmondok, ha elhiszi :) Akkor meg pláne ha kavarni fog Taylorral. :) Utálom ha Harry kételkedik Louban. GYŰLÖLÖM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, és akkor ezt vegyük kötelező jellegűnek az életre is ;) Kételkedni nem ér!!!!!!!!!!

      Törlés
  10. Na jó most szépen üljünk fe az ágyra, feküdjünk el és lessük a plafont hogy mindent megérsünk. Tehát Harry olyan nem normális hogy hisz egy lánynak aki a semmiből bukkant elő... Fogalmam sincs ki a lány de lehet Taylor az de akkor nagyon bebukja mert az egy dolog hogy Harry már nem egyesülhet "úgy mond" senkivel de plussz ő még meleg szóval sok szerencsét hozzá annak a lánynak vagy kinek. Én tudom akarom mondani remélem hogy Harry babuci nem ilyen és elhisz amit mond neki egy vad idegen :O A szerelem mindig győz remélem most is vagy szomorú leszek :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor most, ha az amúgy is az ágyadon fekszel, és átgondolod az eseményeket,,, már olvashatod is a folytatást ;)

      Puszillak, és én is drukkolok, hogy minden meseszerű legyen ;)

      Törlés
  11. Mi a faszom ez? Ki ez a nő aki jártassa a száját? A szájba taosok ki ez mi ez?, Fhuuu!!! Harry baszdmeeeg ne higyjél neki én ezt nem bírom Harry!! i a fasz ki ez kik ezek meg akarok ölni mindnekit.... :( Minek van ott az a lány ki ez honnan került oda mi van? NEEEEH
    JÓ CSAK NE!!!
    mEGYEK OLVASNI A Kövit, mert idegösszeroppanst kapok

    VálaszTörlés