2015. december 24., csütörtök

*Becca Prior* It Is What It Is / Prológus


Becca Prior
It is What it is


Prológus
– Uram! Kérem, be kell látnia, hogy ennek semmi értelme. Csillag már soha nem lesz a régi – mondta az öreg lovász, és Harryre nézett, aki a fekete kanca mellett állt, és hosszú ujjait a selymes sörénybe merítette.
  Ahogy odafordult a vénember felé, a szemeiben olyan düh csillogott, hogy Edgar önkéntelenül lehajtotta a fejét, sőt az egész tartása megadásról tanúskodott, és hátra is lépett egy picit.
– Nem érdekel, mit mondanak a hentesek, akik arra várnak, hogy levághassák! Csillag az én lovam, és addig élni fog, míg azt nem mondom, hogy vége…
 Harry visszafordult a lóhoz, és arcát is belefúrta a finom szőrbe, ami tél lévén, hosszú és tömött bundává vált, a nyári rövid és keményebb szőrzethez képest.
– Szépségem! Ne félj! Tudom, hogy most félsz… Hidd el, én is félnék a helyedben. De majd együtt túl leszünk rajta! – súgta halkan, mire a paripa kifordította a bal fülét, hogy jobban hallja, amit a gazdája csak neki mond. – Sajnálom… Sajnálom, hogy nem voltam ott, és nem tudtalak megvédeni benneteket. Ígérem, soha többé nem hagylak magadra! – tett fogadalmat a magas, szikár alak, egész testével a lónak dőlve.
  Csillag is áthelyezte a testsúlyát, és picit a férfinek dőlt, épp csak annyira, hogy jelezze, megértette, amit mondott. Harry lágyan simogatta a nyakát, másik kezével átölelve az erős hátat.
  A ló egyszercsak kitépte magát a kezéből, és felágaskodott. A hatalmas test egy pillanat töredéke alatt vált kezes jószágból őrjöngő fúriává. Harry hátraugrott, és még tett pár lépést a karám kerítése felé, de nem engedte el a szárat.
  A kanca a két hátsó lábán állt, másik két, erős lábával a levegőben kapált, nehéz patáiról sarat fröcskölve szerteszét.
– Csssss… Csillag! Szépségem! Nyugodj meg! – emelte fel a hangját a férfi, de igyekezett, hogy a szavai ne árulják el a tehetetlen dühöt, amit érzett.
  A szolgáló, aki óvatlanul közeledett, halálra vált egy pillanatra, majd ellenkező irányba szaladt, mint ahonnan érkezett.
 A ló hirtelen leereszkedett a földre, és Harry már örült, hogy lecsillapodik, mikor minden izmát megfeszítve ismét felágaskodott, a nyakát még feljebb vágva, mint előtte, hisz most nem akarta látni a veszélyt, csak szabadulni vágyott. Egy erőteljes rántással kitépte a gyeplőt a gazdája kezéből, és már a levegőben fordult, hogy minél előbb üldözőbe vehesse a betolakodót.
  Harry kezét majdnem leszakította a hatalmas erő, és a tenyeréből vér serkent, ahogy a szíj végigszántott rajta, de nem engedte el, csak mikor a teste is elemelkedett a földről, és belátta, ha most nem ereszti el, Csillag tehetetlen rongybabaként fogja végigvonszolni a nagy karámon, sárban fürdetve, összetörve a csontjait.
   Elengedte hát a szárat, és inkább torka szakadtából üvölteni kezdett:
– Fuss! Fuss, te szerencsétlen! A kerítés felé!
  Hangjára a messzebb ácsorgó napszámosok is felkapták a fejüket, és izgatott kiáltások hallatszottak mindenfelől. Úgy tűnt, felesleges minden mozdulat. A férfi, erejét latba vetve rohant, de a hatalmas fekete ló úgy siklott a levegőben, mintha szárnya lenne. A menekülő óhatatlanul is hátrapillantott, de bár ne tette volna! A fölé tornyosuló, hatalmas állat képe inkább csak lassított a tempón, ahogy az agya felfogta, milyen keserves kínhalál vár rá, mikor a monstrum lerohanja, és patái pörölyként törik majd össze a csontjait.  Már mindenki torkán ott készült a sikoly, a férfit pedig ellepte a halálfélelem, mikor oldalról egy sötét köpenyes alak ugrott át a karám magas kerítésén, és egyenesen a ló felé rohant.
– Te átkozott! Te veszett ribanc! Nem viszed el még egy emberem! – ordította Zayn, és hihetetlen gyorsasággal száguldott a fenevadként vágtázó ló felé.
  Csillag látta az ellenfelet, akinek hangja olyan irritálóan magabiztos volt, és tudta, hogy talán az lenne a nagyobb fogás, de úgy volt vele, először a kis mitugrászt tapossa el, és majd utána foglalkozik az újabb hullajelölttel..
  Már csak pár lépés választotta el a célpontjától, mikor a nyakára lasszó került, és a hurok mélyen a bőrébe vágott, ahogy öt, megtermett férfi próbálta megfékezni a kötél másik végén. Legelöl Harry állt, és mit sem törődve a tenyeréből csöpögő vérrel, tiszta erejéből tartotta a megvadult jószágot.
– Nyugalom, szépségem! – kiáltotta, és mikor a ló már csak vergődött a kötélen, de a szolgáló felhágott a kerítésre, és a túloldalról ketten megfogták, és átrántották a biztonságba, kiállt a kötélhúzók sorából, és egyenesen a kanca felé indult.
– Zayn! Ha egyetlen ujjal is hozzáérsz, a kardommal rajzolok mintát a pofádra!
  A fekete alak nem lassított, kezében egy csillogó pengéjű tőrrel közeledett a ló felé, aki nem figyelt, mert azzal volt elfoglalva, hogy szabaduljon végre. – Zayn! Az Istenedet! Állj le! – üvöltötte Harry, és tiszta erőből rohanni kezdett, útközben húzott ki egy nyílvesszőt a tegezből, és a válláról leakasztotta a finom mívű íjat, amit Liam neki készített.
– Nem fogok minden nap emiatt tetves patás miatt elveszteni egy embert! – kiáltott vissza Zayn, és fellendítette a tőrt tartó kezét, hogy a következő pillanatban az állat vastag nyakába vágja a pengét. De mire véghezvihette volna a szándékát, a vállába éles fájdalom hasított, ő maga pedig szinte hátrarepült, mintha egy óriás rántotta volna vissza. A hátára zuhant, és mikor kinyitotta a szemét, hitetlenkedve tartotta a szeme elé a karját, amiből egy barna tollakkal ékített nyílvessző állt ki.
  Harry ebben a pillanatban ért oda hozzá, és fölé hajolt. Elkapta a csuklóját, és maga felé fordította a karját.
– Áúúúú! Meglőttél, te sárkányivadék?
  Harry nem törődött a szitokszókkal, csak intett két emberének, akik félve lendítették át a lábukat a farönkökből ácsolt kerítésen, és oldalról közelítettek, félve a még mindig fújtató paripától, akin már négyen térdeltek, és pányvákkal tartották a földön.
– Vigyétek ki innen! – parancsolta Harry, mire a két férfi megfogta Zayn lábait és karjait, hogy a levegőbe emeljék. Az ápolt azonban kitépte magát a fogásból, egyetlen ruganyos mozdulattal talpra állt, és rájuk rivallt:
– Nem kell segítség! Megyek a saját lábamon!
Peckesen indult  előre, de Harry oldalról még rásandított, és látta a kemény arcon átvonagló fájdalmat.
– Hívjátok Niall mestert! – szólt az egyik legénynek, aki bólintott, majd elrohant a házak irányába.
  Harry visszafordult a sokadalom felé, aminek közepén Csillag hevert az oldalán, és fekete szemeivel őt figyelte.  A férfi viszonozta a pillantást, és igyekezett nyugalmat sugározni a ló felé.
  Mikor odaért, letérdelt, a hatalmas állat mellé, csatakos, sáros nyakára tette a kezét, és érezte a bőre alatt száguldó vér lüktetését.
– Nyugalom, szépségem! Már vége… Semmi baj! – mormolta, és közben felnézett. A fejével intett a két tagbaszakadt harcosnak, hogy engedjék el a köteleket, és menjenek. Azok hitetlenkedve néztek vissza rá, de mikor megismételte az utasítást, lassan engedelmeskedtek.
  A ló egy nagyot fújtatott, amitől a két férfi azonnal futásnak eredt, de Harry rendületlenül markolta a szíjat, és egészen közel hajolt a nagy, busa fejhez.– Csillag! Kérlek… ne csináld ezt! Nem tudlak megvédeni, ha te nem hagyod… Elmegyünk innen. Elviszlek!... Csak engedd, hogy segítsek! – kérlelte a lovat. És mintha az állat minden szavát értené: ellazult, a fekete sörény a sárba hullt, ahogy fejét a gazdája combjára hajtotta.
  Harry megkönnyebbülten felsóhajtott, és ráhajolt a nyakára, hogy ruhájával takarja el a szemét, ezzel óvva a számára oly kedves teremtményt a látványtól, ami rettegéssel és gyilkos ösztönökkel töltötte el.  Hogy mitől félt ily csillapíthatatlanul? Legnagyobb ellenségétől:
Az embertől…



.

18 megjegyzés:

  1. Ohhmmm ezt most nem igazán értem de még elolvasom párszor és tuti rájövök. :) Amúgy most rendeltem meg A tanítvány 1/2-őt kedden már el is tudom olvasni. #.#

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, a későbbiekben majd letisztul a történet. Ez csak egy kis bemelegítés volt ;)
      Nagyon kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni a könyvekhez. Jelentkezz majd! :)

      Törlés
  2. Nekem ez a rész annyira tetszett*-* te szent ég, gyönyörű lehet Harry és Csillag es kíváncsi vagyok hogy jön a képbe Louis:3
    És hogy Harry tud íjazni az valami vérpezsdítő*-*
    Csak így tovább. Örülök hogy ezt a Karácsonyt úgy tölthetem hogy ezeket a csodákat olvasom.♡
    Baromi jo lett
    XX Dorina♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, remélem a folytatás is elnyeri tetszésedet! :)
      Szép ünnepet neked <3

      Törlés
  3. Úú, ez érdekesnek ígérkezik :3 Tényleg gyönyörű lehet Csillag *-*
    Niall mester...huhúú :3 Ez nagyon szökszin hangzik x33
    Amúgy nagyon szép a fejléc *-* és kellemes Szentestét, előre is Boldog Karit, köszi a prológust, kíváncsi vagyok mit sütsz ki ebből a sztoriból :D
    Gy. Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kíváncsi vagyok, mert még nincs kész, de remélem, mire odaérünk, sikerül befejeznem.,
      A fejléc tényleg elég hányaveti, de most csak erre volt időm:)

      Törlés
  4. Boldog Karácsonyt!

    Bár én félek a lovaktól (mert olyan rohadt nagyok,én meg nem), de felkeltetted az érdeklődésemet.

    Várom a kövi részt.

    Egyél sok bejglit, elvégre karácsony van.

    szia

    K

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szeretem a bejglit, de a zserbót annál jobban ;) (Sajnos)
      Nem kell tőlük félni... nagyok de szeretetreméltóak.
      Próbáld ki, imádni fogod őket ;)
      Hozom a kövit!

      Törlés
  5. Hát ez a történet aztán érdekesen indul. Őszintén, most nem nagyon értem, hogy mi a helyzet, remélhetőleg valamikor rájövök. :D
    Kíváncsian várom a folytatást, siess vele!<3

    Ui.: nemrég rendeltem meg A tanítvány 2-őt, leírhatatlan izgulok miatta *-*
    Xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig eddig egyetlen jelenet volt, ami nem igazán volt összetett, de azért remélem, a következő részekből minden kiderül, ami most nem világos.
      Én is leírhatatlanul izgulok, és alig kapok visszajelzést, úgyhogy majd örvendeztess meg azzal, hogy megírod a véleményed :))
      Puszi

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett...remélem, a folytatást is szeretni fogod:)

      Törlés
  7. Ez paraaa :D
    De nagyon tetszik.
    Muszáj megemlítenem hogy Harry milyen szexi lehet lovas cuccban *--* És hogy íjaz... Jó,tudom megragadtam a lényeget :D
    Mindenesetre kíváncsi vagyok hogy hogy jön a képbe Louis.Meg egyáltalán hogy mi van Harryvel,Zayn-nel meg Csillaggal.Meg Niall mesterrel *--* :D

    Boldog karácsonyt!
    (Megjöt A Tanítvány 1 és 2 életem legjobb karácsonya ❤❤ )
    Várom a folytatást
    Emse

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márpedig ez a lényeg!! Harry cicanaciban, és lovascuccban, íjjal a hátán...
      Louis szerepe elég érdekes lesz, de remélem jól fogadjátok majd...
      Most kaptad meg a könyveket??? És hogy tetszik a történet????? Ki vagyok éhezve a visszajelzésekre, kritikákra, plííííz írj a facen!! ;)

      Pusziii

      Törlés
  8. Megfogott a történet, igaz, hogy még nem történt benne semmi de nekem már izgalmas :D
    Kíváncsi vagyok, hogy hogy fog a képbe jönni Louis.. :3
    Érdekes történetnek ígérkezik! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. már kint van több rész is, olvasd el, ha ráérsz ;)

      Törlés
  9. Ooo, ez nekem is egy kicsit zavaros, de van egy sejtésem, hogy Louis milyen szerepet tölt majd be. Kiváncsi vagyok, mi lesz ebből, mindenesetre megyek olvasni a következő részét :)

    VálaszTörlés
  10. Na Szia Drága!
    Szóval.
    Ezt a fejezetet már három napja próbálom elolvasni, de először,amikor bele kezdtem a kocsiba, teljesen össze zavarodtam. Ki üldözött kit? Ki csuklyás alak? Akkor ez most egy repülő paci? Harry valami király? Vagy varázslók? Zayn meg egy gonosz ellenség, és Lou...Lou az ember??
    Aztán elolvastam még egyszer picivel később, és már azért pár dolog érthetőbbé vált.
    Most meg végree valahára itthon, ismét nekikezdtem, és ez sokkal de sokkal érdekesebb, mint a biosz tanulás (ugyanis nekem nincs egy olyan szexisten professzorom, mint egyeseknek) szóval bepótolom az elmaradásom! Eddig hihetetlenül izgalmas, mindig is csodáltam, akik értenek a lovakhoz. Meg a szárnyaló lovakhoz.
    Következő fejezetnél találkozunk.
    Puszillak
    ~B

    VálaszTörlés