2015. december 28., hétfő

*Becca Prior* It Is What It Is / Ötödik fejezet

Becca Prior
It is What it is

Ötödik fejezet
Csak pislogott a sötétben, és próbálta felfogni mi az, amit hall. Furcsa, sejtelmes ragyogást látott a barlang mélyében, aztán a halvány fény mintha közeledett volna. Harry visszatartotta a lélegzetét, és köpenye alatt erősen markolta a tőr markolatát. Erőltette a szemét, de amit látott, egyelőre nem öltött alakot.
  Mikor a kis derengő világosság közelebb ért, a fiú szíve kihagyott egy ütemet. Egy ifjú közeledett, semmi zajt sem csapva, lábait óvatos léptekkel rakva egymás elé. Egyenesen felé tartott, kezében egy lámpással, amiben apró kis bogarak repkedtek, szárnyaik körül pislákoló fénnyel. Harry nem látta az arcát, mert köpenyének csuklyája eltakarta előle, de azt fel tudta mérni, hogy vékony és alacsony. Nem jelent veszélyt – állapította meg a külseje alapján. Az izmai kicsit ellazultak, de azért éber figyelemmel követte a közeledő alakot.
  Mikor már szinte karnyújtásnyira volt, és a tűz parazsának fénye pirosra festette a fekete köpönyeget, az alak megállt, és fejét felemelve Harryre nézett.
  Hihetetlenül kék szempár fúrta pillantását a fiú tekintetébe, de az arc – aminél szebbet talán még sohasem látott –, kedvesen mosolygott rá.
  Harry felkönyökölt, és épp meg akarta szólítani, mikor a fiú leguggolt, közvetlenül előtte, és lámpását a földre tette. De a keze nem hullott le, hanem felemelkedett és egyenesen Harry arcára simult.
– Tényleg olyan gyönyörű vagy, amilyennek álmodtalak – mondta reszelős hangján az idegen, és a herceg érezte, ahogy egész testében megremeg. Nem tudta, az ismeretlen érintés, a sosem hallott, különleges hang, vagy a tengerkék szemek átható pillantása reszkettette meg a lelkét, de nem is volt ideje megfejteni, mert érkezett a másik apró kis kéz, hogy Harry arcát két tenyerébe fogva emelje fel, és úgy nézze, ahogy egy festményt szokás. – Hívtál? – kérdezte az ismeretlen, mire a herceg az eddigieknél is jobban összezavarodott. Önkéntelenül megrázta a fejét, mire a jövevény összehúzta a szemöldökét. – Rám gondoltál, és nálad van az amulett… – magyarázta az idegen.
  Harry igyekezett felfogni az elhangzottakat, de nehezen boldogult. Felült, így ki kellett csusszannia a gyengéd fogásból, ami – maga sem értette miért –, sajgó hiányérzetet okozott.
– Nem tudom, ki vagy… És nem tudom, miről beszélsz – válaszolta a herceg, bár azt is szerette volna hozzátenni, hogy az egész nem is lényeges, csak üljön ide mellé az ismeretlen fiú, és beszéljen még hozzá, mert a hangja olyan jóleső bizsergést okozott a gerince mentén.
– Louis vagyok, az amulett gazdája. Úgy hallottam, szükséged van rám.
– Kitől hallottad? – kérdezte megrökönyödve Harry, mire a fiú magától értetődően válaszolt:
– Tőled…
– Tőlem?! De hisz soha nem láttalak még… – csodálkozott Harry.
– Álmaidban már hetek óta rám gondolsz – mondta Louis, és fejét kicsit oldalra billentette, hogy jobban lássa a herceg vonásait. Harry erősen gondolkodott, sütött belőle, hogy igyekszik rájönni a megfejtésre, de ismét elbukott.  Csalódottan rázta meg a fejét.
– Sajnálom, de sosem emlékszem az álmaimra.
– Semmi baj! – mosolyodott el a másik, amitől a herceg szíve ismét tartott egy kis szünetet, mert annyira édes volt és őszinte. – Majd rájövünk, hogy miért van rám szükséged… – ígérte, ami ismét erős szívdobogást idézett elő Harryben, mert úgy hangzott, mintha ők ketten több időt töltenének együtt a jövőben. – Miért van nálad az amulett? – kérdezte a fiú, és előrenyúlt, hogy megfogja a herceg nyakában lógó szobrocskát, de ahogy a tenyerébe vette, óhatatlanul végigsimított a bőrén is. Mindketten visszatartották a lélegzetüket, és egymásra néztek. Megállt az idő, ahogy elvesztek a pillantásban.
  Harrynek sikerült először rálelnie a hangjára:
– Lottie-tól kaptam – mutatott a tűz másik oldalára, de ahogy odafordult, döbbenten látta, hogy rajtuk kívül senki nincs a barlangban.
– Óóóó… – mondta a fiú, és hirtelen felemelkedett.
  Harry ellenkezni akart, de az ismeretlen már hátra is lépett.
– Ne menj el! – kérte Harry, magát is meglepve a fura kéréssel.
– Még találkozunk! – ígérte a jövevény, aztán elfordult, és lassú, kimért léptekkel visszaindult a sötétségbe.
  Harry fel akart pattanni és utána indulni, de képtelen volt. Mintha a lábait, sőt, az egész testét a földhöz béklyózták volna. Felnyögött az erőfeszítéstől, és vergődni kezdett.
Félelem és zavarodottság lett rajta úrrá, és küzdött az erő ellen, ami fogva tartotta.
  Már kezdett pánikba esni, mikor egy apró, meleg tenyér simult az arcára.
 Ismét kinyitotta a szemét, és a gyönyörű kék szempár ott volt közvetlenül előtte. Azonnal megnyugodott, és visszahanyatlott a földre, úgy zihálva, mintha épp egy óriással tusázott volna.
– Csak egy rossz álom volt! – szólalt meg Lottie hangja, mire a hercegnek újra kipattantak a szemei, és most döbbent csak rá, hogy nem Louis-t látta az előbb. A hasonlóság döbbenetes volt.
– Álom? Miféle álom? – kérdezte, és felpattant a földről, hogy besiessen a barlang sötétségbe burkolt mélyébe, de ott csak a lovakat és a kőfalat találta. Onnan senki nem érkezhetett.
  Megrázta a fejét, érezte, hogy majd szétszakad, és visszatérve a tűzhöz, lerogyott a földre.
– Álmodtál valamit, és küzdöttél valakivel – mondta a szőke szépség. – Arra ébredtem, hogy vergődsz és nyöszörögsz.
  Harry elszégyellte magát, és lesütötte a szemét.
– Azt álmodtam, hogy le vagyok kötözve.
  A lány arca felderült.
– Nekem is vannak hasonló álmaim, csak én zuhanok… Mindig azt álmodom, hogy a mélybe hullok, mint egy falevél, és nem tehetek ellene. Az ilyen álmokban az a legrosszabb.
  Harry egyetértett vele, de akkor sem akarta elhinni, hogy csak álmodta az egészet. Egyrészt: mert valóban sosem emlékszik, mit képzelgett, mialatt aludt, másrészt: a fiú annyira valós volt, ahogy az érintése is…
  Louis… Felidézte az ifjú képét, mire a szíve ismét erősen dobogott, mint a kalitkájából szabadulni vágyó madár, és önkéntelenül az amuletthez kapott. Ott lógott a nyakában, de olyan forró volt, hogy szinte égetett. Gyorsan elengedte, és lepillantott rá.
  Lottie figyelmét nem kerülte el a mozdulat, így ő is odanyúlt, és mikor megérezte a meleget, féloldalasan elmosolyodott.
– Megjelent neked? – kérdezte, de Harry képtelen volt bevallani az igazat.
– Kicsoda?! Nem… – hazudta, mire a lány picit oldalra fordította a fejét, és úgy vizslatta az arcát.
– Tudod, ez az amulett a bátyámé – mondta halkan a lány. – És van, amikor megjelenik azoknak, akik viselik. Talán úgy érezte, szükséged van rá…
– Nem, senki nem jelent meg – tartotta magát a füllentéséhez Harry – de az álom szörnyű volt.
– Nos akkor, Harry herceg, még egy bölcs tanács: Ha álmodban megjelenik valaki, tudd, hogy a bátyám az, és légy vele kedves – nevetett fel halkan a lány.
  Kedves leszek, bármit megteszek, csak jöjjön el ismét! – mondta magában Harry, de közben összeszorította a száját – nehogy valami meggondolatlanság csússzon ki rajta –, és csak bólintott.
– Így lesz! – ígérte a herceg, és oldalról a lányra sandított, ismét elcsodálkozva a két szempár közti tagadhatatlan hasonlóságon. Tehát Lottie és Louis… A lány egy varázsló mátkája, és a bátyja szebb, mint ő maga. Érdekes egy család…

.

13 megjegyzés:

  1. Huu baszki még mindig megtudsz lepni.Egyszerre olvastam a negyedikkel képtelenség betelni vele még igy éjjelek éjjelén is.Alig várom,hogy szemtől szemben találkozzanak.Az a jóslat.Igaz lány szivet nem dobogtat majd meg hisz őt Lounak teremtettek.
    Alig várom a kövit♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, de tényleg nagyon, hogy tetszik, mert számomra unalmasnak, és érdektelennek tűnt, mikor írtam.
      Máris hoztam a kövit, hogy beleférjünk a szünetbe:)

      Puszi

      Törlés
  2. Ohh isten, ohhhhh istenem, ohhhhhhh istenem!!!
    Ez egyszerűen fantasztikus!!
    Az elején még nm nagyon értettem, de most már világos!!
    Annnnnnnnnyira nagyon várom a következőt!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, hogyha mostanra letisztultak a dolgok.
      Hozom őket gyorsan, nagyon is gyorsan, hidd el:)
      Már kint is van a folytatás:)

      Törlés
  3. Ááá lemaradtam egy kicsit de most utolértem a történetet.Ez zseniális!!Bár mondjuk téged nézve ez nem meglepő :P
    Harry herceg még mindig kinyír. Főleg amikor harcolt a banditákkal ahhhh *-* Tökre azt hittem hogy abba a kocsiban Louis lesz de nem baj mert legalább Lottie volt aki így odaadhatta neki az amulettet ❤ És hogy belezúgott már a szemeibe Harry :) És jézusom,ahogy megjelent neki Lou...Na jó,ezzel kikészítettél <33 Az a vicc,hogy Harry igazából még nem is találkozott vele,de máris belezúgott.És ez kölcsönös...Ez szerelem első látás előtt.Ilyen is csak Larry-nál van :D ❤❤
    Várom a folytatást
    Ölellek
    Emse

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg! Azon a szekéren Louis is lehetett volna... ez eszembe sem jutott. Akkor már végeztünk volna sokkal hamarabb,. Hogy nekem miért nincsenek ilyen ötleteim??? :)

      Igen, ez pontosan a szerelem első látás előtt ;)

      Imádlak, remélem, jól telnek az ünnepek <3

      Törlés
  4. KINYIIIIRSZ IGEN IGEN ENNÉL GYÖNYÖRŰBB ELSŐ TALÁLKOZÁST EL SEM TUDTAM VOLNA KÉPZELNI AHJJJJJ IMÁDLAK BECCA
    OKÉ
    LOUIS
    GYÖNYÖRŰ
    ÉS
    KEDVES
    ÉN
    MEG
    MEGINT
    BELESZERETTEM
    EGY
    KARAKTEREDBE
    IGENNNNNN JAJJJ VISITOK, FETRENGEK.
    huh. nyugi. nyugi. az amulett. legyen este. leeeegyen este. és megint jöjjön ide. annyira jó. és. és. leblokkolt az agyam. és a szívem is. beteges, hogy miket váltasz ki belőlem, bár erre már rég rájöttünk.
    IMÁDOM, SZERETEM, MINDENNÉL JOBBEN, CSODÁLATOS, ELKPESZTŐ, FANTASZTIUS, MEGAHIPERSZUPER. Még kb ezerszer el fogom olvasni. És jujjjci most Harry azt hiszi, hogy jaj mit is hisz, mindegy Hazza össze zavarodott, én meg vergődök, de tök jó izé le kell nyugodnom.
    SZERETLEK LOUIS
    ~B XX

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. HOL A KÖVI RÉSZ HA SZABAD KÉRDEZNEM?!!!!!

      Törlés
    2. már a cseten is kifeküdtem tőled, de itt is meghatódtam, hogy képes voltál kommentet írni, pedig mostanában nagyon nem szoktál..
      Nem tudom, ebbe most miért lettél szerelmes, de örülök neki. Csak az a baj, hogy mostantól egyfolytában szekálni fogsz :))) Ismerlek már ;)

      Törlés
  5. Ez eszméletlen ahh.
    Még jó hogy tegnap éjjel rávettem magam, hogy "na, ezt már muszáj lesz elolvasni, barátnőm is agyondicséri, és Beccából kiindulva rossz nem lesz"...
    Szóval az egészet imádom.
    Kivétel Csillagot. Nem tudom miért, de őt egyszerűen nem. :O
    Ez a rész meg istenem..: ,,Tehát Lottie és Louis… A lány egy varázsló mátkája, és a bátyja szebb, mint ő maga. Érdekes egy család…" :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nem is lett volna muszáj... de azért örülök, hogy megtetted, és annak pláne, hogy tetszett. :)
      Csillagot nem szereted??? Na ilyet még senki nem mondott/gondolt és ezen nagyon meglepődtem. Elárulod, hogy mit érzel vele kapcsolatban???
      Puszillak <3

      Törlés
  6. Becaaaaaa!!!! Cseszd meg jó??? Ez mi kiszakad a szivem ezt nem hiszem el nem hiszlek el en zokogok ez mennyire csodás.Beleremegtem az érintésbe, a pillantásba MINDENBE hogy rohadjak meg basszus mar komolyan
    "mint, a klitkájából szabadulni vágyó madár"...????? WHY?????! Nem teheted ezt te hat mi ez ??? ne idegesits!!!!
    És mi az a két kékség már zokogok nem biroooom ez varázslatos
    Harry pls lassan eik le a tantusz de oke egy jo megállapitas, hogy igen szebb, mint ő maga.
    Louis gyere vissza pls ahhhhhh *---* my poor heart es ide most megint berakom a csodas kedvenc reakciomondatomat "My heart's already breaking, baby, go on, twist the knife" R.I.P me again
    BShdhdjjdjdjcjf

    VálaszTörlés
  7. "Kedves leszek, bármit megteszek, csak jöjjön el ismét!"
    Még százszor elmondanám, hogy imádom de azt már szerintem unod szóval csak annyi hogy OH MY GOOOOOD!*-*
    NAGYON SZERETEEEM:3
    XX Dorina

    VálaszTörlés