2015. december 30., szerda

*Becca Prior* It Is What It Is / Kilencedik fejezet


Becca Prior
It is What it is
Kilencedik fejezet
  Harry nagyon figyelt. Minden idegszála megfeszült, ahogy a lemenő nap utolsó sugarainál a tájat fürkészte. Az amulett halványan pulzált a nyakában, és ettől biztonságban érezte magát, de most nem csak róla volt szó. Engedett egy megérzésnek, és egy ismeretlen erőnek, de ezáltal a barátait is bajba sodorhatja. Nem látták a tűsziklákat, egyáltalán semmit, ami arra utalt volna, hogy jó úton járnak. Csak a kőrengeteg mindig ismétlődő, egyforma alakzatait: a földből kiálló hegyes kis sziklaperemeket, és a semmibe nyúló pusztaságot.
  Ahogy ment le a nap, elkezdődött a szüntelen neszezés, ami egyre csak erősödött. Most már olyan volt, mintha mindenhonnan figyelnék őket, és a kövek között mocorognának, arra várva, mikor csaphatnak le rájuk.
  Zayn már vagy félórája kivonta a kardját, Liam is előszedte a bárdját, csak Niall ült peckesen, és hagyta figyelmen kívül a halk motoszkálást.
– Te nem félsz? – kérdezte tőle a szerelme, mire Niall egy kedves mosollyal válaszolt:
– Amíg nem megy le a nap, nem bújhatnak elő!
– Az igaz – erősítette meg a kovács – csakhogy egy óra múlva olyan sötét lesz, mint egy pince mélyén.
  Niall nagyot nyelt, és igyekezett úgy tenni, mintha nem rágná a rettegés.
– Addigra kijutunk!
– Ugyan ellenkező irányba megyünk, mint amerre kellene, de biztosan! – bólintott Zayn, majd ellenőrizte a csizmájába dugott tőrét, és gyorsabb ügetésre ösztökélte a lovát.
  A nap lebukott a horizont mögött, de még mindig nem látták jelét, hogy változna a táj.
  Harry szorította a nyakában lógó kicsi szobrot, és gondolatban fohászkodott, hogy kivezesse őket Kövesföldről, mielőtt a rémségek előmerészkednének, és megtámadnák őket.
   Nagyon kevesen választották ezt az utat, ám nekik nem volt más választásuk, mert az Iszaptenger csak erről a feléről járható, de Harry kezdett kételkedni a saját épelméjűségében, hogy bemerészkedett a sivatagba, ami még a gyakorlott átkelőknek is veszélyes, nemhogy négy ifjúnak, akik még sosem jártak erre azelőtt. Talán fogadnom kellett volna egy vezetőt, aki átkísér minket… – morfondírozott, mikor valami elkapta a bokáját, és ahogy lenézett, egy hatalmas fogatlan szájat látott, ami épp a lábszára felé közeledett, míg csontujjaival szorosan markolta a csizmáját.
Nem volt ideje felocsúdni, mikor Zayn kardja lesújtott, amitől a formátlan, kutyaszerű teremtmény kettéhasadt, és zörögve hullott le az út porába.
– Itt vannak!  – kiáltott fel a harcos, és úgy belevágta a sarkát a lova hasába, hogy az felnyerített, mielőtt eszelős vágtába kezdett, mit sem törődve azzal, hogy szinte már nem is látják az utat.
Harry is beugratta Csillagot, ahogy a maradék két fiú is. Nem egymással versenyeztek, hanem a sötétből egyre gyakrabban előbukkanó, a sziklákról rájuk vetődő éjlényekkel, akiknek fogatlan pofája maga volt a sötétség, ami mindent elemészt.
  A herceg száguldott elől. Hiába erőltette a szemét, csak a fekete sötétséget pásztázta, míg a szemébe csorgó izzadtság el nem vakította. Felnyúlt, ingének ujjával törölte ki a csípős cseppeket, és összeszorította a fogait. Az amulett ismét felforrósodott a nyakában, de most nem foglalkozhatott vele, hisz az életükért futottak. Niall kiáltása hasított a csendbe, amit eddig csak a lovak fújtatása, és patáik hangos koppanása tört meg. Zayn azonnal megrántotta a gyeplőt, mire a lova felágaskodott, és fülsiketítő nyerítéssel fordult meg, hogy a kismester felé vegye az irányt. A varázsló egy éjlénnyel viaskodott, aki a köpenyébe kapaszkodva igyekezett feljebb húzni magát, és már a lova farát harapta. Zayn egy pillanat alatt ott termett, és egyetlen vágással lemetszette a rémség fejét, ami nyitott állkapoccsal, magatehetetlenül hánykolódott tovább, mert még halottként sem engedte el a húst, amibe belemart. A gyönyörű deres fájdalmától űzötten gyorsított a tempón, a szája habzott, míg Niall halálra váltan nézett hátra, és mindennél jobban szerette volna lesöpörni a koponyát, de nem tudta elengedni a kantárat.
  Harry is látta a történteket, és érzékelte a mindenhonnan rájuk leselkedő támadókat. Gondolatban elbúcsúzott a szeretteitől, és arra kérte az isteneket, hogy legalább a barátait vezessék ki innen; ne az ő hibájából leljék halálukat ebben a kősivatagban, ahol sosem találnak rá a csontjaikra.
Ahogy vágtázott, egy pillanatra lenézett, és meglátta a köpenye alatti derengést. A vastag posztó ellenére, bőrzekéje és inge alól is átlátszott a fény, amit az amulett árasztott magából.
   Harry ráhajolt Csillag nyakára, és egy kézzel belemarkolt a dús sörénybe.
Sokszor ülte meg szőrén a lovát, és mindketten tudták, hogy irányítsa felszerelés nélkül, így az egyik keze felszabadult, amivel gyorsan kibontotta a köpeny kötőjét, ami azonnal tovaszállt a széllel, ahogy fekete szellemként lerepült a hátáról. A zekét is széttépte a nyakán, majd az inget, és kiemelte a bőrszíjon lógó apró talizmánt, ami olyan világosságot sugárzott, mint egy piciny nap.
Az éjlények sikoltva robbantak fel körülöttük, de amelyik ügyes volt, az utolsó pillanatban félreugrott a jótékony sötétségbe, ami életben tartja. Harry letépte a nyakából a láncot, és magasba tartotta az amulettet. Kicsit lassított, hogy a barátai utolérjék, és biztonságra leljenek a kis fénykörben. Ügetésre váltottak, és egymás zihálást hallgatták percekig. A sötétből furcsa, ijesztő nyöszörgés, és kígyósziszegésszerű hangok hallatszottak, karmok kaparászása és hangos vonyítás a messzeségből.
– A fényben biztonságban vagyunk! – mondta a herceg, mire a többiek még közelebb jöttek hozzájuk. Csillag idegesen dobálta a fejét, de Harry a füléhez hajolt:
– Nyugalom, szépségem! Muszáj kijutnunk innen. Senki nem akar bántani.
  A ló mintha ismét értette volna, amit mondott, abbahagyta a vergődést, és szép, egyenletes léptekkel haladt tovább. Az amulett sárga fénye lepte el őket, de egy zöldes sugár a távolba mutatott. Az volt az iránytű. Harry hálásan gondolt az ifjúra, aki ilyen váratlan segítségben részesíti őket, és felidézte Louis kedves arcát. Vajon mivel érdemelte ki ezt a fantasztikus ajándékot a fiútól?
  Jócskán lehűlt a levegő, és ezernyi csillag ragyogott az égen, mikor végre megváltozott a talaj a lovak patája alatt. Lassan a rémisztő hangok is elmaradtak, és mindenki ellazította az izmait. A távolban egy kis falu fényei hívogatták őket, úgyhogy ismét felgyorsítottak, hogy mielőbb fedél kerüljön a fejük fölé.
  Az összesen tíz házból álló kis település békésnek és barátságosnak látszott. Ahogy beértek az egyetlen utcába, az amulett fénye kihunyt, és Harry visszakötötte a nyakába. Niall ügetett mellé, mert nem hagyta nyugodni a dolog.
– Honnan tudtad, hogy ekkora ereje van? – kérdezte, és oldalról a herceg arcát fürkészte.
– Nem tudtam – vallotta be Harry, és a barátjára nézett.
– De ha nem tudtad, akkor hogy mertél nekivágni az útnak?
– Nem tudtam, hogy el fogunk tévedni – nevetett fel Harry, és megveregette a kismester vállát.
Niall elgondolkozott, aztán leszűrte a lényeget:
– Mind odaveszhettünk volna.
Harry összehúzta a szemöldökét, és halkan válaszolt:
– Nem én kértem, hogy tartsatok velem. 
.

23 megjegyzés:

  1. Nem tudom feldolgozni h irhattad erre azt h uncsi... kurva izgi!!! Itt fosom ossze magam. Es most h beertek a faluba, johet a bujalkodas ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem tényleg úgy tűnt, mikor írtam,,, nem azért mondtam, hogy megcáfolj, csak így éreztem.
      Igen, jött is, remélem olvastad ;)

      Törlés
  2. Hallod ... Majd berosáltam :D Ez izgi volt nagyon :D siess a kövivel :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azért ennyire csak nem?!?!
      Hoztam a kövit, remélem az is izgi ....;)

      Törlés
  3. Egyetértek az elöttem kommentelővel.Részekkel ezelött azt mondtad rá unalmas és én még mindig nem hiszem el.Izgalmas tényleg.
    És talán a dolgok ismétlődnek?Remélem Lou újra eljön Haz-hoz.^^
    És ezek a lények atyám nem szivesen találkoznék egyikükkel sem.Várom:)♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy az éjlényeket izgalmasnak/ijesztőnek találtátok, és annak is, hogy nem uncsi a sztori. Igen, lesz ami ismétlődik, de azért nem lesz ugyanaz ;)
      Puszillak

      Törlés
  4. Imádom ezt a történetet :) <3 Sose olvastam hasonlót de úgy tűnik itt volt az ideje. Remélem vegre találkozik Louisval élőben is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örülök, hogy szeretitek!! <3
      Nemsoká az a pillanat is eljön!!! :)

      Törlés
  5. Szia

    Hát ez nagyon szoros volt, de Louis segítségével csak sikerült. Köszönjük Louis.
    És Harry ne tévedj el többet!

    K

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Harrynek még lesz mivel megküzdenie, és kettejüknek is, de azért alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt ;)
      <3

      Törlés
  6. Meghalok a cuki szövegeidért #.#

    VálaszTörlés
  7. Azt hittem össze pisilem magam mikor azok a szörnyek rájuk támadtak. De annyira jó volt mikor a nyaklánca világított *-* remélem a szálláson újra össze gabalyodnak:33
    Varom a következő részt <3
    XX Dorina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért annyira csak nem volt izgi ?!?! Igyekeztem, de ez mégiscsak egy mese... csak egy mese! :))
      Már kint van a kövi, és igen, a szálláson összegabalyodnak de rendesen.. ;)

      Törlés
  8. Jesus te most szórakozol tutti:O
    Majd be pipiltem ettől a résztől:/
    Ah nem is gondoltam hogy ilyen izgalmas lesz....
    Kivancsi lesszek majd Harry arcára amikor újra meg látja Lou bébit.. Áh imádom:3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan mondod, hogy ennyire izgalmasnak találtad, te is?! Hát én meg olyan gyatrának éreztem.
      Nemsokára olvashatod, és remélem az is tetszeni fog... de még kis türelmet kérek :)

      Törlés
  9. JJAJJ EZ NAGYON JO REMEGEK KOMOLYAN
    oké. nyugi. szóval. eskü leizzadtam rendesen.:D
    Nagyon nagyoon izgalmas volt, és Lou...egyre jobban szeretem. Hálistennek Niall is megmenekült, de Zayn milyen édes volt ahhwwww. Nemtudok normális mondatot összeállítani, még mindig izgatott vagyok. Mikor jön a következő fejezet? Hmm? HMMM? Oké nem sietem el. Még elcsámcsogok ezen egy darabig *.*
    Csodálatos volt <3
    B

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg csámcsogtál, a kövi is kikerült, és remélem szeretted ;)
      Az izgalmaknak még nincs vége, de azért remélem nem rágod le a körmeidet ;)

      <3<3

      Törlés
  10. Csak annyit szeretnek mondani hogy ezt latni akarom: "Harry ráhajolt Csillag nyakára, és egy kézzel belemarkolt a dús sörénybe.
    Sokszor ülte meg szőrén a lovát, és mindketten tudták, hogy irányítsa felszerelés nélkül, így az egyik keze felszabadult, amivel gyorsan kibontotta a köpeny kötőjét, ami azonnal tovaszállt a széllel, ahogy fekete szellemként lerepült a hátáról. A zekét is széttépte a nyakán, majd az inget, és kiemelte a bőrszíjon lógó apró talizmánt, ami olyan világosságot sugárzott, mint egy piciny nap."
    Ja es azt hogy rohadt jo resz volt!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt én is!! Harry, ha már úgyis szünet van, húzzál lovasfilmbe szerepelni!! Plííííz! és ha lehet, herceg legyél. köszi! ;)

      Törlés
  11. Ahhhh ez jobb,mint egy kalandregény, mi az hogy unalmas,kérlek??Izgalmaaas!Izgalmas,vicces,szenvedélyes,érdekes szóval zseniális!
    "gyorsan kibontotta a köpeny kötőjét, ami azonnal tovaszállt a széllel, ahogy fekete szellemként lerepült a hátáról. A zekét is széttépte a nyakán, majd az inget, és kiemelte a bőrszíjon lógó apró talizmánt, ami olyan világosságot sugárzott, mint egy piciny nap."-váááá na jó ennyi volt,kész,vége,halál.Te komolyan beleírtad azt hogy LETÉPTE MAGÁRÓL A KÖPENYT ÉS SZÉTTÉPTE A ZEKÉT ÉS AZ INGJÉT OMG OMG!!!Ezzel ki akarsz nyírni?!Jó,tudom hogy igen és meghalok százhuszadjára is és ez is a te lelkeden szárad :D
    Hú de imádom én ezt a történetet!! :P
    Megyek is olvasni a következőt, mert látom hogy kint van :) Elkényeztetsz minket :D
    Imádlak ❤❤❤❤
    Emse

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a bekezdés mások fantáziáját is beindította, bár komolyan nem tudom, miért...nem tudok rájönni, mi fog majd meg benneteket. Amire számítok, az nem, amire egyáltalán nem, az meg rendszeresen. Erre a pár mondatra nem is emlékeztem, és csak összekötő szövegnek írtam anno :)
      na mindegy, lényeg, hogy nektek bejött!!!

      Én meg téged imádlak. <3<3 De nagyon.

      Törlés
  12. Annyira szeretem ezt a történetet es annyira jo, hogy itt van, hogy kizár minden mást és egy mesevilágban lehetek pár percre annyira köszönöm *-* Zayn mekkora hös imádom,ahogy ott terem mindenhol es megment mindenkit kis cuki
    Szóval az amulett egyre izgalmasabb lesz ez a történet es kivancsian várom mi és hogyan alakul, hogyan csavarod tovabb a szállakat *-*
    (♡˙︶˙♡)

    VálaszTörlés