2015. december 29., kedd

*Becca Prior* It Is What It Is / Nyolcadik fejezet


 
Becca Prior
It is What it is
Nyolcadik fejezet


Arra ébredt, hogy vacognak a fogai, mivel a víz rég kihűlt, amiben elaludt.
Gyorsan kikászálódott a kádból, és lehajolt, hogy az odakészített lepedővel szárazra dörzsölje magát. Mikor kézbe vette és megérezte, hogy nedves, aztán meglátta a döngölt padlón a még mindig halványan látszó lábnyomokat, kihagyott a szíve. Minden emlék azonnal beugrott. Az arcához szorította az anyagot, és meg mert volna esküdni rá, hogy Louis, semmivel össze nem téveszthető, erdőre emlékeztető illatát érzi rajta.
– Az nem lehet! – mondta ki hangosan, hogy nyomatékot adjon a szavainak, de közben lehajolt, és tenyerét a nedves földre tapasztotta, hogy érezze, nem csak hallucinál.  – Az lehetetlen!
  Teljesen összezavarodott. Eddig szentül hitte, hogy Louis csak az álmaiban létezik, és csak álmodja a vele való találkozásokat. De valaki kiszállt a kádból,  és meg is törölközött, mielőtt elment.
  Csak nem a szolgálólány volt, aki belekevert valamit az italába? Próbált visszaemlékezni, és értelmet találni a megmagyarázhatatlanra, de az elméjére köd borult, és képtelen volt megkülönböztetni a valóságot az álmaitól.
  Megrázta a fejét, gyorsan felöltözött, és bevackolta magát a tollas derékaljra halmozott szőrmék közé.
  Gondolatban Louis-t hívta, és a tenyerébe szorította az amulettet.
Ha nem csak álmodta, akkor biztosan ismét elő tudja hívni.
  Teltek a percek, a kis zafírszobor hűvösen simult a markába, de nem történt semmi. Harry lassan feladta a reményt. Csak egy álom volt… – mondta magának szomorúan, mielőtt beszippantotta a sötétség.

  Reggel kipihenten és jókedvűen ébredt. A hajnal épphogy beszínezte a fák csúcsait, ahogy kinézett az ablakon.
Gyorsan összeszedte magát, aztán a fészerhez sietett, ahol Csillag töltötte az éjszakát.
  Mikor benyitott, a ló azonnal halk nyerítéssel üdvözölte, és hatalmas, mélybarna szemeivel a gazdáját figyelte.
– Szia, szépségem! – sétált oda hozzá a herceg, és végigsimított az izmos háton, a nyakától egészen a faráig.
  Kivezette a rétre, aztán elengedte, hogy Csillag belakmározhasson a friss fűből, majd megkínálta egy adag zabbal is. Miután felnyergelte és kikötötte egy fához, ő is leheveredett mellé, és elővette a zsákjából az elemózsiáját. Nem volt kedve visszamenni a fogadóba, és a hangoskodó, reggel is a boroskancsó fenekére néző utazók között üldögélni. Inkább előszedte a kis lantot, amit még a nagyapja készített neki, és pengetni kezdett. Halkan dúdolgatott, a fejét új dallamok töltötték meg, és mire észbe kapott volna, már kész is volt a dal.
  A dal egy fiúról, aki olyan, mint a hajnal. Meglátogat, valóra váltja az álmaidat, de nem csodálhatod soká, mert mire igazán örülnél neki, szertefoszlik, akár a köd.
  Előkotort egy pergament, gyorsan felírta a szöveget, nehogy elfelejtse, aztán felnézett az égre.
A nap már elég magasan járt, amiből kiderült, hogy ideje indulniuk. Ma nagyon nehéz vidéken kell átkelniük, és Harry nem szerette volna, ha az este is Kövesföldön éri őket.
  Visszament a fogadóba, és leteremtette a kedélyesen falatozó barátait:
– Jó reggelt, szépasszonyok!
Mindenki felkapta a fejét, csak Liam sütötte le a szemeit. – Nem gondoljátok, hogy indulnunk kellene, ha az éj leszállta előtt ki akarunk jutni a kősivatagból? Vagy szeretnétek, ha az éjjellények ott találnának bennünket? – kérdezte Harry, és a hangja olyan számonkérő volt, hogy Zayn karján felállt a szőr. – Ha már apám a nyakamra küldött benneteket, talán nem nekem kellene könyörögnöm, hogy tartsatok velem. Bár nekem az is megfelel, ha visszafordultok, és utamra engedtek. Csak azt nem venném a lelkemre, ha ott bolyonganátok a kőrengetegben, aztán csak a csontjaitokat hordanák szét a madarak.
  Mindenki csendben szedelőzködni kezdett, mert tudták, a hercegnek igaza van. Senki nem élt még túl egy éjjelt a kövek között, ahol olyan teremtmények portyáznak, akik pillanatok alatt rágják le a húst egy emberről, és csak a csontokat hagyják maguk után.
  Fertályórával később már javában a sziklák között léptették a lovakat, mikor Liam megszólalt:
– És milyen volt a kis bögyös, hercegem?
  Harry először nem értette a kérdést, aztán még jobban összezavarodott, mikor eszébe jutott az álma.
– A hangokból ítélve megérte a pénzét! – nevetett fel Zayn, mire Harry fülig vörösödött.
– Az biztos! – tetézte Niall. – Jó sokáig hallgattuk a nyöszörgését…
  Harry teljesen elkeseredett. Akkor ezek szerint Louis csak álom volt, és mégis a szolgálólány környékezte meg. Bár még nem fordult elő vele, hogy két kupa bortól ne emlékezne semmire. De egy ilyen helyen, ahol annyi füvesember és varázsló utazik át, bárki hozzájuthat álomporhoz vagy mákonyhoz, ami hasonló hatást gyakorol az emberre.
– Ti csak hallgassatok! – nyögte be a kovács, mire Zayn lehajtotta a fejét és kuncogott, Niall arca pedig lángba borult.
   Harry előrehajolt, megsimogatta a kanca fejét, és a fülébe suttogott:
– Gyerünk, szépségem, leckéztessük meg ezeket a naplopókat!
Csillag bólogatott, mintha értené, és ezzel lazábbra húzta a szárat, de a herceg nem ellenkezett. Tudta, hogy itt a lovára kell hagyatkoznia.
  Mikor az izmos, nagy test meglódult alatta, ellazította a testét, csak a combjaival szorította a lovat, aztán nekiiramodtak az éles kövekkel tarkított sivatagnak. Mire a többiek felocsúdtak, már csak a port nyelték, amit Harryék felvertek maguk körül.

  Tűzforrón égetett a nap, és a sivatagos vidéken, ahol semmi árnyékot nem lel az elkínzott utazó, hamarabb fáradtak el, mint általában.
Liam, Zayn és Niall épp úgy érezték, hogy nem élik túl ezt a napot, mikor meglátták Csillagot, aki hatalmas sziklák repedéseiből igyekezett kitépkedni az ott megtelepedett fűszerűséget.
– Hol van Harry? – kérdezte Zayn, és már le is szökkent a lováról, hogy odasiessen.
Mikor közelebb ért, a kanca fújtatni kezdett és a pofájából kivillantak hatalmas fogai.
– Nyugi, te dög! Csak a gazdádat keresem – mondta neki Zayn és széttárta a kezeit, hogy a ló lássa, nincs nála bot vagy fegyver.
  Halk dúdolás ütötte meg a fülét, és ahogy megkerülte a kőtömböt, ott találta Harryt, aki az árnyékosabb oldalon üldögélt a földön, és halkan játszott a hangszerén. – Hercegem! Már azt hittük, valami bajod esett.
– Az a bajom, hogy a nyakamba varrtak titeket, és lelassítjátok az utamat – válaszolta morcosan Harry, és felszökkent, hogy nadrágját leporolva visszasiessen a lovához.
Mire a kovács és a varázsló lekászálódtak a nyeregből, a herceg épp felszállni készült.
– Jajj, legalább hadd nyújtóztassuk ki magunkat, és együnk valamit… – fogta könyörgőre Niall.
– Hát hogyne!  – nyájaskodott a herceg. – Sőt, kicsit pihenjetek is le… – mondta, aztán feléjük fordult és felmutatott az égre. – Ugye nem kell elmagyaráznom, hogyha a nap lebukik a hegyek mögött, eszetekbe sem fog jutni, hogy egyetek vagy akár vizeljetek, mert a szar is vigyázzba áll bennetek, ha megjönnek a rémek, amik ránk vadásznak majd.
  Niall nagyot nyelt, és felpillantott, aztán ijedten állapította meg:
– Már túl van a delelőn.
– Pontosan! És még az út fele hátravan… A nehezebbik fele – bólintott Harry, majd felugrott a lovára, elfordította Csillagot, és lassan elporoszkált a sivár kövek között.
A másik három sietősen könnyített magán, a málhából előkotortak egy kis kenyeret meg sózott húst, és gyorsan visszamásztak a hátasokra, hogy elgyötörten utána induljanak, útközben rágcsálva az ízetlen falatokat.
Már majdnem rájuk sötétedett, mikor Harry rájött, nem érték el a Tűsziklákat, amik mellett el kellett volna haladniuk. Bevárta a többieket, és félve közölte a rossz hírt:
– Azt hiszem, valahol elvétettük az utat…
– Vagyis elvétetted… – javította ki Niall. – Végig te mentél elől, és azt mondtad, tudod, hol vagyunk!
  A szemrehányás őszinte volt, és bár Harrynek megvillant a tekintete, gyerekkori barátjától elfogadta a bírálatot.
– Igen, azt hittem. De már egy fertályórája el kellett volna érnünk a Tűsziklákat. Tudod, merre menjünk tovább? – kérdezte a varázslótól, aki kimeresztette a szemeit.
– Miért vártál eddig? Csak az istenek tudják, mióta megyünk rossz irányba!
Niall lecsúszott a lóról, a nyeregtáskájában kotorászott, majd elővett egy bőrszütyőt, és abban folytatta a keresést. Mikor kivett egy üvegcsét, mindenkinek a homlokára szaladt a szemöldöke.
– Az micsoda? – kérdezte Liam, és kíváncsian közelebb léptetett a lovával.
– Ha igaz, amit a könyvek mondanak, ez a por megmutatja a helyes irányt.
– És honnan tudja az a „por”, hogy hová akarunk menni? – kötözködött Zayn, aki nehezen hitt a varázskencékben és italokban, de még ennél is nehezebben vette be a gyomra, hogy szélbe szórt por mutassa az utat.
– Csak tudja, és kész… – mondta Niall, ami nem volt teljesen meggyőző.
  Tenyerébe szórta a lilás szemcséket, aztán felnézett, halkan valami varázsigét mormolt, majd felemelte a karját, és lassan folyatta ki a homokszemeket az ujjai közül.
  Egy lila felleg lebegett a teste előtt, ami már önmagában is elég ijesztő volt, de mikor forogni és sziszegni kezdett, mindenki hátrahőkölt.
A kis forgószél, ami lassan testet öltött, nem hullott a földre, hanem csak tekergett és imbolygott, míg Niall lankadatlanul ismételgette a bűbáj szövegét.
 Aztán egyszercsak a lila fergeteg elindult, és végigsöpört a kövek között, egyenesen keletre mutatva.
– Arra! – jelentette ki a kismester, mire Zayn és Liam azonnal menetirányba fordult, csak Harry nem, aki a nyakához kapott, mert érezte a bőrén, ahogy az amulett felforrósodik.
  Csak állt, Csillag idegesen kaparta a földet a patájával, de Harry nem ijedt meg, bár ő is érezte, mintha valaki közvetlenül mellettük állna. A kezében megfeszült a kantár, és a ló automatikusan arra fordult, amelyik oldalra meghúzódott a szár. A herceg csak bámulta, ahogy egy ismeretlen erő munkálkodik körülötte, de a szívében inkább melegséget érzett, mint a félelem hidegét.
  Mikor Csillag pont ellenkező irányban állt, mint amerre a lila por mutatta az utat, az amulett lassan kihűlt, és Harry már nem érezte az idegen jelenlétet.
– Arra megyünk! – mondta határozottan, mire a másik három ellenkezni kezdett.
– Eddig is rossz irányba vezettél bennünket, és most azt akarod, hogy neked higgyünk, és ne a varázspornak? – kérdezte Niall, és látszott, hogy igazán dühös.
– Tudom, hogy itt te vagy a varázsló – bólintott Harry – de az amulett amit Lottie-tól kaptam, azt jelezte nekem, hogy erre van a kivezető út.
– És mégis hogyan? – kérdezte hitetlenkedve Zayn. – Beszél hozzád?
  A herceg legszívesebben jól hókon nyomta volna a harcost, de igyekezett lecsillapodni.
– Nem tudom elmagyarázni, de mióta megkaptam, olyan, mintha valaki vezetne, és mindig itt lenne velem.
– Persze… – nevetett fel Liam. – A kis szöszi emléke, aki megbabonázott.
– Nem babonázott meg! – vágott vissza Harry. (Csak a bátyja – tette hozzá gondolatban.) – Ha akartok, ti menjetek amarra – mutatott a semmibe vezető ösvényre a herceg, amit halványan derengő lila kristályszemcsék jelöltek – de én erre megyek!
  Azzal rácsapott Csillag farára, aki azonnal megugrott és gyors ügetésre váltott, majd mikor alaposan megnézte magának az utat, vágtázni kezdett.




.

23 megjegyzés:

  1. Nagyszerű lett ez a rész is! De miért is csodálkozok? Tőled nem is vártunk mást:D Alig várom, hogy találkozzanak végre*-* Siess a kövivel! Nagyon imádom ezt a sztorit!<3

    pussz~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Siettem, sőt már azóta az azutáni is megérkezett, csak nekem nem volt időm tegnap óta, hogy válaszoljak a komikra, de tudnod kell, hogy mennyit jelentenek számomra <3

      Törlés
  2. "– Arra! – jelentette ki a kismester, mire Zayn és Liam azonnal menetirányba fordult, csak Harry nem, aki a nyakához kapott, mert érezte a bőrén, ahogy az amulett felforrósodik.
    Csak állt, Csillag idegesen kaparta a földet a patájával, de Harry nem ijedt meg, bár ő is érezte, mintha valaki közvetlenül mellettük állna. A kezében megfeszült a kantár, és a ló automatikusan arra fordult, amelyik oldalra meghúzódott a szár. A herceg csak bámulta, ahogy egy ismeretlen erő munkálkodik körülötte, de a szívében inkább melegséget érzett, mint a félelem hidegét. "
    :3 mintha a sors egymásnak szánta volna őket. Bar ez igy van *-*
    Nagyon várom a találkozást. El sem hiszem mi lesz, ha meg latjak a masikat. <33
    eszméletlen lett,mint mindig<3
    Puszillak
    Dorina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szeretitek ezt a kis limonádé mesét, amit (őszintén bevallom) kitenni is alig mertem, mert annyira gyengének éreztem.
      Imádlak, és köszönöm a folyamatos támogatást <3

      Törlés
  3. LEFAGYTAM NE VÁRJ Tőlem semmit, nekem ez egy napra mi egy napra egy estére túl sok Tanulmányozzák tovább azt a könyvet ha érhetem de kérek egy oxigén palackot vagy egy uj tüdőt meg szivet is mert az is megállt OHHH TE SZENT éG ez ez na jó aszdmeg engem elvesztettél IM TOO DEAD TO DIE BUT IM DYING Ez fáj nagyon fáj Ilyen meséket kellene minden gyereknek olvasnia, mert ez csodálatos és meseszép (jó nem vagyok normális de ez tény szoval nem csodálkozunk) :D
    Jó teljesen elment az eszem
    BECCAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!EZ MI VOLT??? miért nem figyelmeztettél gyszer még a kdban fekszik aztán meg már én vagyok a mennyben és kinlódom sad story about my life
    Csillagról is írnék pár szót, mert imádtam,ahogy Harry és ő megkönnyeztem, de most nem megy nézd el nekem
    MEGHALTAM!!!
    BYE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mire kellett volna figyelmeztesselek??? Hogy szex jön?? De akkor hol az izgalom?? Arra sem figyelmeztetlek, ha baj közeleg, erre sem foglak. Végül is az a cél, hogy téged kinyírjalak, nem igaz?! ;)

      Nem halsz meg, csak kicsit kifekszel. Kibírtál te már ennél sokkal durvább dolgokat is ;)

      Törlés
  4. Fantasztikus. sosem tudom csak eme szónak a szinonimáit tükrözni de ha egyszer így van? #.#

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szinonimák nekem tökéletesen megfelelnek ;) De csak akkor, ha valóban így is érzed...

      Törlés
  5. Harold te egy vérbeli idióta vagy,az rohadtul Louis volt!!Nem voltál elég élethű Lou,ismétlést Harry-nek :D :P
    Harry herceg lantozik.Hmm hát erre se voltam felkészülve,ez is felkerül a behalási listámra,mint igazából minden amit Harry csinál.Főleg hercegként.
    Passzolhatod az oxigénpalackot ;)
    Harry hogy rohan már Louis-hoz :)
    Igazából eddig minden mondatom Harry-ról szólt úgyhogy eldöntöttem hogy írok egy kicsit mondjuk Csillagról.Nos,bizonyára szép barna szemei lehetnek... Na jó,hagyjuk :D
    És a medálja(most megint Harry a téma :D)ahhh ott van Lou szinte velük alig váááárom hogy találkozzanak!!
    Niall amúgy tök menőn nézhetett ki lila porfelhőben váááá *-*
    Imádlak és várom a folytatást
    Emse

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Harry elméjét delej zavarja, nem lehet a szemére hányni, hogy nem hiszi el, hogy Louis járt nála, aztán ismét eltűnt... Ennek a valószínűsége valóban elég csekély. Azzal semmi baj, ha minden mondatod Harryről szól... szerintem az teljesen normális. :)
      Csillag is szép paci, de Harry mocskos jól nézhet ki rajta ;)))

      Törlés
  6. Persze meghogy almodta...vagyis nagyon remelem hogy nem almodta!!! Es en is jobban bizom Louis vezeteseben mint a "por"ban
    Most szet fognak valni? Ajaj valaki ott marad este es jonnek a szornyek
    Apropo szornyek Harryt biztosan megmenteni Louis romantikusan:333
    Amugy nagyon kivancsi vagyok mit fog szolni Harry mikor megtudja ki is Louis^^
    Nagyon varom a kovit, bar holnap(vagyis ma) egesz nap kirandulni fogok szoval nem biztos hogy rogton olvasni fogom es meg fog olni a varakozasXD
    Aludnom kene mostmar:'D
    Aludj jol❤ ((mar felalomban irom ezt es ez az utolso amire gondolok elalvas elott az azt jelenti h errol fogok almodni? Remelem)
    xx Little

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta rég túljutottunk a következő részeken, csak én vagyok lemaradva, így a történettel kapcsolatos részre már nem reagálok, inkább még egyszer szeretném megköszönni, hogy itt vagy, hogy mindig írsz, hogy számíthatok rád. Imádlak, és hálás vagyok neked <3

      Törlés
  7. Azta mindenit.
    Azért Ziall meg meg jelenik*.*
    Imádom még mindig.Csak talalkozzanak már ugy igazán valójában.:D
    Várom
    Puszi♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *Jah és mi az,hogy a mi hercegünk nincs tudatában,hogy Louis volt az.Persze azzal a csajjal nem lett volna ilyen jó éjszakája chh:D
      ÉS lantozik*.*Játszhatna Lounak is:3
      xx

      Törlés
    2. Ziall itt van, létezik, cuki, de a szerepe ebben merül ki. :)
      Azt hiszi, csak álmodta... de majdcsak rájön, hogy neeeeeeeeeeeem!! ;) Legalább Louis sokszor bizonygathatja a dolgot ;)
      Lant... szexi, nem??? ;)

      Törlés
  8. AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH... Soha nem mondtam még ilyet, de ezt kivételesen filmben szeretném. És mivel látjuk a Tanítvány példáján, hogy amit szeretnék, és megjósolok teljesül, így kérlek tárgyalj Harryékkel mikor kezdjük a forgatást. Úgyis pihi évük van, ráérnek. Köszönöm.
    Egyszerűen eszméletlen. Teljesen odavagyok érte, zseniálisan kombinálod benne az izgalmat, érzelmeket és humort. Csak olvasnám, olvasnám olvasnám... megint azt kell, hogy mondjam, annak örülnék a legeslegjobban, ha soha nem érne véget. De ezt már megszoktam. Van egy titkos összetevőd, mint az Oreonak, amitől a második sortól függő vagyok... nem is lehet már a címben van valami.
    Haroldnak pedig üzenem, hogy senkinek nem elég jó a fantáziája, hogy olyan gyönyörű dolgot álmodjon meg, mint Lou. Jajjj de várom már, hogy megérkezzenek... *---*
    Nagyon nagyon köszönöm ezt a kis karácsonyi csodát, hogy ezt olvashatom, mintha tömény cukorral telne meg a belsőm, teljesen feltölt, bearanyozza a napjaimat.
    Szeretlek:
    Lilly <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. LILLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      hová lettél már megint??? Válaszolj, plíz... írtam neked facen ;)
      Ha választanom kellene, akkor az SS-t szeretném először filmben,,,,de jól van, ezt is el tudnám képzelni. És van egy kedvenc mondatom, amit azt hiszem, kimásolok magamnak... igen, az oreos...
      A tömény cukorszirup rád férne ;)

      <3<3

      Törlés
  9. Gondoltam, a nyolc resz mar eleg ahhoz, hogy ne erezzem ugy: mostrogtonakaromakovetkezot
    De nem. Igy csak megjobban felcsigazott.
    Szoval ja. Imadom. Es uristen mi lesz majd a vege? Es jaj. Es Ziall<3
    Jaj hat ez nagyontetszik. Nem is ertem miert nem kezdtem el eddig..
    Vaaarom a folytatast:)
    xxHori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha előbb kezdted volna, akkor is ugyanez lenne a helyzet. Szerintem jobban jártál, hogy a nyolcat egyben olvastad, ismerve a szokásaidat, és azt, h mennyit bírsz olvasni:)
      Remélem pihenéssel (is) telik a szünet. Puszillak. Anyudat is ;)

      boldog új évet nektek!!

      Törlés
  10. Szia

    Szegény Harry hogy össze van zavarodva. De nem is csodálkozom. Ha végre találkoznak majd csak tisztán fog látni.
    Addig is még gondolom vár rájuk egy-két kaland.
    Remélem jó irányba mennek, mert "az éj sötét és tele van iszonyattal".

    K

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, előbb-utóbb Harry szeméről is leesik a hályog, és minden kiderül.... vagy nem :DDDD
      Ez az a mondat, amit a barátnőm is hiányol az IIWII-ből, és sokat röhögtünk rajta, hogy kellene bele valami ilyesmi. Most is nagyon nevetünk!! <3<3

      Törlés
  11. AJJJ DECUKI
    Imádtam, nagyon édes volt...jajj jönnek azok a szörnyizék?? De Louis megvédi őket nem? És a többiek merre indulnak el??? Még hogy bögyös faros. Inkább csak faros ;)) Kiváncsi leszek az arcukra, amikor megtudják, hogy ki is valójában Louis. Főleg Harryére. Jujj nagyon izgulok
    Fentvan a következő rész és ilyenkor nemtudom magamon uralkodniiiiiii
    Puszi
    Bxx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, farnehéz, de így szeretjük, igaz ?? ;)
      Harry arcára elég sokan kíváncsiak, de addig még egy-két részen át kell rágnotok magatokat,,, és lesz még pár csavar ;)

      Imádlak. <3

      Törlés